برنج | ۶۰۰ گرم |
مرغ پاک کرده | ۱ عدد (در حدود یک کیلو گرم) |
میگو | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۳ تا ۴ پره |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق سوپخوری |
فلفل سبز و قرمز دلمه | ۲ تا ۳ عدد |
روغن مایع | ۱۵۰ گرم |
زعفران سائیده | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به قدر کافی |
طرز تهیه :
برنج
را یک ساعت قبل از طبخ می شوئیم و آن را با ۵ تا ۶ لیوان آب گرم (مقدار آب
بستگی به نوع برنج دارد) و نصف قاشق غذاخوری نمک و ۱۰۰ گرم از روغن مخلوط
کرده ، می گذاریم بماند. مرغ را شسته با نصف لیوان آب و ۱ تا ۲ پره سیر ویک
عدد پیاز خرد کرده و کمی نمک با حرارت ملایم می پزیم . به حدی که بعد از
پختن کمی آب داشته باشد.
میگو را تنیز کرده پوستش را می گیریم و پس
از شستن در آبکش می ریزیم . فلفل را به مربع های کوچک خرد می کنیم . ۵۰ گرم
از روغن را در تابه می ریزیم . ۲ تا ۳ پره سیر را کوبیده ، در روغن می
ریزیم و هم می زنیم . فلفل و میگو را با سیر یک تفت می دهیم و نمک و فلفل و
زعفران حل شده در آب جوش را با آن مخلوط می کنیم .
استخوان های مرغ
را می گیریم ، گوشت آن را با قیچی کوچک خرد کرده ، داخل سایر مواد میریزیم
. آب مرغ را از صافی رد می کنیم و با رب گوجه فرنگی داخل آب برنج می ریزیم
.
برنج را روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب برنج کمی کشیده شود ،
سپس مواد آماده شده مرغ و میگو را لای برنج می گذاریم . مدت ۳۰ دقیقه صبر
می کنیم تا برنج دم بکشد . قبل از کشیدن غذا ، تمام مواد را در دیگ مخلوط
کرده ، بعد آن را در دیس میریزیم . لازم به ذکر است که به جای رب گوجه
فرنگی در پایلا اسپانیایی می توانیم مقدار کمی زردچوبه را در آب برنج
بریزیم