در بخش آموزش آشپزی مجله با حالیم طرز تهیه دلمه کدو حلوایی را انتخاب کرده ایم که با هم می بینیم. این غذای پاییزی و خوشمزه را بیشتر برای شب یلدا سرو می کنند.
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی
آماده سازی: ۱ ساعت
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۲ ساعت
مواد لازم برای تهیه دلمه کدو حلوایی برای ۶ نفر
کدو حلوایی ۱ عدد ۲ تا ۲ و نیم کیلو |
گوشت نیم کیلو (چرخ کرده) |
برنج ۱ پیمانه |
لپه نصف پیمانه |
آلو ۱ پیمانه (بدون هسته) |
زرشک نصف پیمانه |
سبزی ۲۵۰ گرم (شامل تره،جعفری و نعنا) |
پیاز ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق سوپخوری |
آبلیمو یک سوم فنجان |
روغن به میزان لازم |
طرز تهیه :
ابتدا پیازها را شسته و خشک کنید و بعد با رنده ریز رنده کرده در روغن داغ سرخ کنید. گوشت را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
سپس رب گوجه فرنگی را داخل گوشت ریخته و تفت دهید تا یکدست شوند. لپه را شسته و با مقدار کمی روغن تفت دهید و با مقداری آب و نمک خوب بپزید.
برنج را نیز با مقداری آب و نمک به مرحله آبکشی برسانید. سپس لپه را با آلو، زرشک شسته شده، برنج نیم پز، آب لیمو، نمک، فلفل و سبزی خرد شده به گوشت اضافه کنید.
سر کدو را بریده داخل آن را با قاشق خوب پاک کنید. تخمه و ریشه های آن را گرفته و با مواد آماده شده داخل کدو را پر کنید.
سر کدو را با چوب خلال روی بدنه محکم کنید و کدو را در سینی یا تابه مناسبی قرار داده کمی کره روی آن بمالید.
در طبقه وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا با حرارت متوسط فر به مدت ۱ تا ۵/۱ ساعت بپزید.
پس از اطمینان از پختن دلمه کدو حلوایی آن را داخل ظرف دلخواهتان قرار دهید.
نکات :
- بهتر است مقداری آب نیز داخل فر قرار دهید تا کدو شما بهتر بپزد.
- برای تزیین این غذا از ماست چکیده استفاده کنید.
- حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و آب آن را ۳مرتبه عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را ۲ بار بجوشانید و آبش را خالی کرده و بعد بپزید.
- در صورت تمایل در ظرفی جداگانه کمی پیاز داغ کنید و مقداری رب و آبلیمو و شکر اضافه کرده و به عنوان سس با دلمه کدو حلوایی مصرف کنید.
منیع :سوران
ما خیلی باحالیم